ZUNDERT - Driebander Sam van Etten schuift dit biljartseizoen een plekje op in de rangorde bij Stichting Topsport Zundert. De Schermerhorner bezet 22 competitiewedstrijden de tweede plek achter Sergio Jimenez en zal, bij afwezigheid van de Spanjaard, ook een aantal keren als kopman van start gaan. Zundert begint het seizoen komende zondag tegen Aartsbouw uit Sprundel.


Begin oktober neemt de Noordhollander vervolgens deel aan de Grand Prix in Sittard. In december wordt de vierde GP van dit jaar gehouden in Doetinchem. Via de Grand Prix' hoopt Van Etten zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap dat in januari 2025 in Berlicum wordt gehouden.

Het internationale seizoen start Van Etten eind oktober tijdens de World Cup die voor de laatste keer in Veghel wordt gehouden. De 28-jarige Van Etten moet zich op woensdag 23 oktober via de kwalificaties plaatsen voor het hoofdtoernooi. Vorig jaar bereikte hij het hoofdtoernooi in de Brabantse plaats door een sensationele zege op de Italiaanse meervoudig wereldkampioen Marco Zanetti.

Vervolgens neemt Van Etten in november deel aan de World Cup in het Zuidkoreaanse Seoul. Hij sluit de World Cup-cyclus in december af in Egypte, waar de badplaats Sharm-el-Sheikh het decor vormt.